Cardul Turist Valencia

Valencia este un oraș cu o ofertă foarte diversă de obiective și activități. Dacă te gândești să vii aici ca și turist, vei fi interesat să vezi și faci cât mai multe cu cât mai puțini bani. Cardul Turist Valencia, în mai multe variante, îți oferă această posibilitate.

Ce este Cardul Turist Valencia?

Este un card de reducere conceput special pentru nevoile turiștilor. Creat în mai multe variante, cu și fără transport, acoperă o diversitate de nevoi.

Avantaje:

– Intrarea gratuită la 20 de muzee și monumente (Museo Fallero, Lonja de la Seda, Torres de Quart, Torres de Serranos, etc.).

– Reduceri de 15% la obiective turistice importante (Ciudad de la Arte și Las Ciencias, Bioparc), la închirierea de biciclete turistice și 20% la Tururi cu ghid.

– Prioritate la intrarea în cele mai importante monumente și muzee (nu mai stai la coadă).

– Reduceri de până la 15% la anumite localuri și restaurante.

– Reduceri cafenele, localuri.

– Reduceri de până la 10% la anumite magazine.

– Ghid complet + planul orașului Valencia.

– 2 tapas-uri + 2 consumații.

De unde se cumpără Cardul Turist Valencia:

– Orice Birou de Informații Turistice. Acestea sunt atâr în aeroport, în incintaa Terminalului Sosiri, cât și în oraș. Despre Birourile de Informații Turistice poți citi aici.

– Mașinile automate din aeroport, una situată la intrarea în Oficiul de Informare Turistică de la Terminalul Sosiri și cea de-a doua în stația de metrou. Funcționează 24h. Sunt utile când avionul aterizează după închiderea biroului de informații.

– Chioșc digital (Digital Kiosk) aflat la Terminalul Sosiri al aeroportului. De aici poți să îl și ridici dacă l-ai cumpărat de pe site-ul www.visitvalencia.com.

– Oficiul ambulant ce se deplasează în zone cu mare afluență turistică.

– Hoteluri, chioșcuri și agenții de turism. Entitățile care vând Cardul Turist Valencia au expus sticker-ul cu acest card.

*Poza este preluată de pe www.groundline.com

*Poți cere livrarea cardului la oricare din Birourile Turistice din oraș. Această livrare e gratuită. Cardul se va putea ridica în timpul programului de lucru al biroului.

Despre punctele de informare turistică și programul lor poți citi aici.

Cardul poate fi returnat dacă nu a fost folosit și nu a fost validat niciodată. Pentru restituirea banilor trebuie să trimiți un email la adresa: vlcshop@visitvalencia.

Perioada de timp a valabilității începe de la prima utilizare a cartelei în transportul public în Valencia.

Tipuri Card Turist Valencia

  1. Carduri pentru anumite perioade de timp cu transport inclus:

Sunt Cardurile Valencia Turist valabile pe o durata limitată: 24h/48h/72h.

Ce includ:

– Transport public gratuit fără limită de călătorii în Zona A pentru tramvai, autobuzele urbane EMT (am scris aici) și Zona ABCD pentru metrou. Include călătoria de la aeroport.

– Acces gratuit la muzeele și monumentele municipale, cum sunt Lonja de la seda (Bursa de mătase), Turnurile Serrano și Quart, Muzeul Fallas și Almoina. Lista completă aici.

– Reduceri speciale pentru principalele atracții turistice ale orașului: Orașul Artelor și Științelor (15%), Bioparc (15%), autobuzul turistic València (12%), până la 20% la Marqués de dos Aguas Palace și 10% reducere la intrarea în Catedrală. Lista aici:

– Reduceri de până la 15% la anumite localuri și restaurante. Lista aici.

– Reduceri cafenele, localuri. Lista aici.

– Reduceri de până la 10% la anumite magazine. Lista aici.

– Harta orașului Valencia.

– Reducere de 10% exclusiv la cumpărarea online de aici. Poți cere ca livrarea să fie făcută la mașina automat din aeroport (chioșcul digital/digital kiosk). Livrare aici este gratis.

– O gustare (tapa) gratuită și un pahar cu bere sau băutură răcoritoare gratuite.

Transportul urban din Valencia este gratuit pentru copii sub 6 ani pe autobuzele urbane și pe metrou pentru copii de până la 10 ani.

Pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 12 ani, există varianta Turist Valencia pentru pentru Copii.

Prețuri:

Tip card Preț
Valencia Turist 24 h 15 euro
Valencia Turist 48 h 20 euro
Valencia Turist 72 h 25 euro
  1. Card valabil 7 zile fără transport inclus

”Cardul Turist Valencia 7 zile fără transport” este destinat celor care preferă să cunoască orașul străbătându-l cu piciorul și nu au nevoie să folosească transportul public.

 Ce include:

– Un tur de 90 de minute cu autobuzul turistic (hop-on hop-off nu este inclus). Poți alege între Ruta A (Monumentele din Valencia) și Ruta B (Litoralul Valenciei).

– Un ghid de reduceri și lista unităților participante, harta cu locațiile lor precum și reducerile pe care le oferă.

– Reducere de 10% exclusiv la cumpărarea online de pe site-ul biroului de turism. Poți cere ca livrarea să fie făcută la mașina automat din aeroport (chioșcul digital/digital kiosk). Livrarea este gratis.

– 2 gustări (tapas) și 2 consumații.

Preț: 12 euro

Reducerile oferite de Cardul Turist Valencia de 7 zile fără transport sunt per persoană și per card.

Rețeaua de transport public a orașului Valencia are o ofertă de abonamente de călătorii pentru turiști. Mai multe informații poți găsi în articolul Cum te deplasezi în Valencia cu transportul în comun.

Concluzii:

Orice călătorie sau vacanță presupune niște costuri. Este bine ca înainte de a pleca la drum să te informezi puțin despre cum poți economisi timp și bani. Gândește-te cât crezi că vei folosi transportul public, ce și câte atracții vei vrea să vezi? Nu neapărat stabilit în detaliu, dar măcar conturat de acasă, un plan te va ajuta tentațiilor de la fața locului. Înainte de plecare eu obișnuiesc să citesc puțin despre ce am de făcut și văzut, ca să-mi stabilesc o prioritate. Tu cum preferi: să te informezi la fața locului sau să ai câteva informații?

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

100