Valencia Tourist Card, gratuități și reduceri pentru turiști

Valencia este un oraș cu o ofertă foarte diversă de obiective turistice și culturale. Dacă te gândești să îl vizitezi, vei fi interesat să vezi și să faci cât mai multe cu cât mai puțini bani. Indiferent de cât timp vei petrece în oraș, opțiunea ideală este Valencia Tourist Card.

Să vedem în continuare despre ce este vorba.

Ce este Valencia Tourist Card?

Este un card conceput special pentru turiști, care oferă gratuități pe transport și reduceri la intrarea în obiective turistice. Cardul este creat în mai multe variante, cu și fără transport, astfel încât acoperă o diversitate de nevoi.

Avantaje:

– Transport gratuit și nelimitat cu metroul, autobuzele și tramvaiul (inclusiv direcția oraș-aeroport).

Intrarea gratuită la 20 de muzee și monumente (Museo Fallero, Lonja de la Seda, Torres de Quart, Torres de Serranos, etc.).

Reduceri de 15% la obiective turistice importante (Ciudad de la Arte și Las Ciencias, Bioparc), la închirierea de biciclete turistice și 20% la Tururi cu ghid.

Prioritate la intrarea în cele mai importante monumente și muzee (nu mai stai la coadă).

Reduceri de până la 15% la anumite localuri și restaurante.

– Reduceri cafenele, localuri.

– Reduceri de până la 10% la anumite magazine.

– Ghid complet + planul orașului Valencia.

– 2 tapas-uri + 2 consumații.

De unde se cumpără Valencia Tourist Card

– De la orice Birou de Informații Turistice. Le găsești atât în aeroport, în incinta Terminalului Sosiri, cât și în oraș. Despre Birourile de Informații Turistice poți citi aici.

– De la mașinile automate din aeroport, una situată la intrarea în Oficiul de Informare Turistică de la Terminalul Sosiri și cea de-a doua în stația de metrou. Funcționează 24h. Sunt utile când avionul aterizează după închiderea biroului de informații.

– De la chioșcul digital (Digital Kiosk) aflat la Terminalul Sosiri al aeroportului. De aici poți să îl și ridici dacă l-ai cumpărat de pe site-ul www.visitvalencia.com.

– De la oficiul ambulant informații turistice care se deplasează în zone cu mare afluență turistică.

– De la hoteluri, chioșcuri și agenții de turism. Entitățile care vând Cardul Turist Valencia au expus sticker-ul cu acest card.

*Poza este preluată de pe www.groundline.com

*Poți cere livrarea cardului la oricare din Birourile Turistice din oraș. Livrarea e gratuită. Cardul se va putea ridica în timpul programului de lucru al biroului.

Programul punctelor de informare turistică îl poți vedea aici.

Cardul poate fi returnat dacă nu a fost folosit și nu a fost validat niciodată. Pentru restituirea banilor trebuie să trimiți un email la adresa: vlcshop@visitvalencia.

Perioada de timp a valabilității începe de la prima utilizare a cartelei în transportul public în Valencia.

Tipuri Valencia Tourist Card

1. Carduri pentru anumite perioade de timp cu transport inclus

Valencia Tourist Card sunt valabile pe o durata limitată: 24h/48h/72h.

Ce include:

Transport public gratuit fără limită de călătorii în Zona A pentru tramvai, autobuzele urbane EMT și Zona ABCD pentru metrou. Include călătoria de la aeroport.

Acces gratuit la muzee și monumente municipale, cum sunt Lonja de la seda (Bursa de mătase), Turnurile Serrano și Quart, Muzeul Fallas și Almoina. Lista completă aici.

Reduceri speciale pentru principalele atracții turistice ale orașului: Orașul Artelor și Științelor (15%), Bioparc (15%), autobuzul turistic València (12%), până la 20% la Marqués de dos Aguas Palace și 10% reducere la intrarea în Catedrală. Lista aici:

Reduceri de până la 15% la anumite localuri și restaurante. Lista aici.

Reduceri cafenele, localuri. Lista aici.

Reduceri de până la 10% la anumite magazine. Lista aici.

Harta orașului Valencia.

Reducere de 10% exclusiv la cumpărarea online de aici. Poți cere ca livrarea să fie făcută la mașina automat din aeroport (chioșcul digital/digital kiosk). Livrare aici este gratis.

– O gustare (tapa) gratuită și un pahar cu bere sau băutură răcoritoare gratuite.

!! Copii sub 6 ani circulă gratuit pe autobuzele urbane, iar pe metrou copiii până la 10 ani!!

Pentru copiii cu vârste între 6 și 12 ani, există varianta Valencia Tourist Card pentru Copii.

Prețuri:

  • Valencia Tourist 24 h – 15 euro
  • Valencia Tourist 48 h – 20 euro
  • Valencia Tourist 72 h – 25 euro

2. Card valabil 7 zile fără transport inclus

Valencia Tourist Card 7 zile fără transport este destinat celor care preferă să cunoască orașul străbătându-l cu piciorul și nu au nevoie să folosească transportul public.

 Ce include

Un tur de 90 de minute cu autobuzul turistic (hop-on hop-off nu este inclus). Poți alege între Ruta istorică și Ruta maritimă. Despre Valencia Bus Turistic Hop on-Hop Off am scris aici.

Un ghid de reduceri și lista unităților participante, harta cu locațiile lor precum și reducerile pe care le oferă.

Reducere de 10% exclusiv la cumpărarea online de pe site-ul biroului de turism. Poți cere ca livrarea să fie făcută la mașina automat din aeroport (chioșcul digital/digital kiosk). Livrarea este gratis.

– 2 gustări (tapas) și 2 consumații.

Preț: 12 euro

Reducerile oferite de Cardul Turist Valencia de 7 zile fără transport sunt per persoană și per card.

Rețeaua de transport public a orașului Valencia are o ofertă de abonamente de călătorii pentru turiști. Mai multe informații poți găsi în articolul Cum te deplasezi în Valencia cu transportul în comun.

Concluzii

Orice călătorie sau vacanță presupune niște costuri. Este bine ca înainte de a pleca la drum să te informezi puțin despre cum poți economisi timp și bani.

În funcție de durata sejurului, dar și de câte obiective turistice vrei să vezi, îți poți face o părere despre cât de mult vei folosi transportul public. Nu înseamnă să faci un plan în detaliu, dar măcar conturat în mare de acasă, te va ajuta să te orientezi mai bine la fața locului.

Înainte de plecare eu obișnuiesc să citesc puțin despre ce am de făcut și văzut. Așa îmi fac o părere despre ce este interesant în locul respectiv și despre ce vreau eu să văd și să fac. În funcție de interesele și dorințele pe care le am îmi estimez deplasările și evit o cheltuială mare pentru transport, vizite.

Puțină informare înainte să știi că ajută mult bugetului: te ajută să știi ce să cumperi, dar și să faci față tentațiilor.

Tu cum preferi: să te informezi la fața locului sau să ai câteva informații?

 

One thought on “Valencia Tourist Card, gratuități și reduceri pentru turiști

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1773