Parcul Guliver din Valencia, locul în care adulții devin copii

Dacă vrei să retrăiești momente ale copilăriei și mai ales să te simți mic, atunci trebuie să mergi în Parcul Guliver din Valencia. Capitala comunității valenciene nu este genul de oraș care să te copleșească cu clădiri mari și impunătoare, însă acest parc, da!

Parcul Guliver se află în Grădinile Turia și se întinde pe o suprafață de 15.000 mp. Este întemeiat pe cartea lui Jonathan Swift, ”Călătoriile lui Guliver și este format din figura gigantescă a personajului, lung de 70 m.

  • Fotografia aparținepublicației online www.familiasenruta.com

Guliver este surprins după momentul naufragiului din carte, când a fost găsit de liliputani pe plajă și imobilizat la pământ cu corzi și sfori. Întregul său corp, părul, hainele, până și plieurile mânecilor sunt străbătute de tobogane și scări.

Nu au fost uitate nici măcar pălăria și pantoful ieșit din picior, în care s-a făcut un tobogan. E imposibil pentru cei mici ca străbătând corpul lui Guliver să nu se simtă niște liliputani.

Realizarea personajului s-a făcut ținând cont că va fi folosit de copii și pentru siguranța lor. Materialul din care este realizat este un tip de plastic moale, cu forme rotunde, evitându-se colțurile. Toboganele au o suprafață antiderapantă care reduce viteza de alunecare. Mai mult, pe întreaga durată a programului parcul are un paznic care se asigură că nu sunt incidente, dar ca îți poate furniza și informații la nevoie.

Design-ul și amplitudinea unora dintre spații face ca acestea să poată fi folosite de adulți împreună cu copiii și chiar de mai multe persoane în aceeași linie.

Parcul este înconjurat de multă vegetație, de jocuri infantile, piste de minigolf, zone de patinaj pentru patine.

În aceași zonă a Parcului Turia în care este Parcul Guliver, se află și centrul de închiriat biciclete pentru 4 sau 6 persoane, Cyclobikes Valencia.  Centrul se află la intrarea în Parcul Guliver din Ponte d’Angel Custodi. Cu o bicicletă închiriată de aici te poți plimba prin Grădinile Turia.

Parcul Guliver a fost construit la inițiativa primăriei orașului în 1990. În 2012 a fost închis pentru realizarea unor lucrări de întreținere. Costurile lucrărilor s-au ridicat la 90.000 €.

Informații utile:

– Adresa: Jardí/Parque del Turia sau Grădinile Turia (sectorul XII), 46009 Valencia. Parcul se află între Puente del Regne și Puente de l’Angel Custodi, foarte aproape de Orașul Artelor și Științelor. Accesul se poate face de pe Puente de l’Angel Custodi, dar și din Plaza Montolivet.

– Tel: +34.963.370.204

– Tarif: Intrare gratuită.

– Program de funcționare:

– De la 10:00-20:00 neîntrerupt în aprilie, mai, iunie și septembrie.

– De la 10:00-13:30 și de la 17:30-21:00 în iulie și august.

– De la 10:00-17:30 neîntrerupt din octombrie și până în martie.

– Cum ajungi:

* Cu autobuzele rețelei de transport public EMT, liniile: 15, 25, 95, 40. 94.

* Cu bicicleta. Citește aici despre Valenbici, rețeaua de biciclete a municipalității.

Recomandări:

– În lunile de vară a se lua ceva de acoperit capul, parcul este în aer liber.

– De preferat a nu se merge cu haine largi.

Atenționări!

Nu este permisă:

– Intrarea cu biciclete sau trotinete.

– Intrarea cu câini.

– Fumatul.

– Intrarea cu mâncare.

– Escaladarea toboganelor.

În loc de concluzii

Parcul  Gulliver din Valencia este unul dintre spațiile verzi emblematice ale orașului, dar și unul dintre locurile pentru copii cele mai vizitate și cunoscute.

Dacă vrei idei despre ce poți să mai faci cu copiii în Valencia, poți citi alte articole. Am scris despre activități în aer liber, dar și de interior.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1408