Despre Valenciana

VALENCIANA este un ghid virtual dedicat orașului Valencia, Spania. El s-a născut din dorința de a aduna la un loc informații folositoare celor care vor să-l viziteze sau care vor doar să afle lucruri despre el. De asemenea, Valenciana își propune să facă cunoscute destinații, tradiții și evenimente din cadrul comunității și despre care ghidurile turistice vorbesc mai puțin.

Când am venit în Valencia, iulie 2016, era ajunul festivității ”Batalla de flores” (Bătaia cu flori). Deși se spune că ”românii și spaniolii sunt asemănători”, am avut nevoie să mă adaptez la ritmul sărbătorilor. Că spaniolii sunt plini de viață, este o realitate cu care m-am confruntat de la prima vizită în Spania, dar că entuziasmul lor este molipsitor, am simțit abia aici, în Valencia. Bucuria cu care trăiesc orice eveniment este atât de efervescentă, că pur și simplu te scoate din casă.

În 2017 am trăit apogeul tuturor festivităților cunoscute până atunci: ”Las Fallas” 2017, cea mai mare sărbătoare a comunității valenciene, inclusă pe lista UNESCO ca bun al umanității. Complexitatea acestui ”festival al focului”, diversitatea actelor și manifestărilor sale, mi-au trezit curiozitatea pentru Valencia dincolo de fața sa turistică.

Pe măsură ce a trecut timpul am adunat informații diverse, iar pe Facebook am împărtășit mare parte din ce am văzut și trăit aici. Am vrut ca oamenii să cunoască orașul pe măsură ce îl descopeream și eu, să vadă potențial său și altfel decât prin ochii unui ghid turistic.

Așa a luat naștere Valenciana – Ghid pentru siesta și fiesta. Obiectivul website-ului este de a face cunoscut potențialul divers al orașului, dar și specificul regiunii din care face parte.

Despre mine

Sunt Mazilu Maria Andreea, absolventă a Facultății de Drept, Universitatea București, anteprenor cu experiență în domeniul juridic. După 15 ani de activitate în propriul birou de insolvență, timp în care am gestionat lichidarea a sute de societăți comerciale aflate în această stare, m-am întors la pasiunea mea veche, scrisul. În 2015 am lansat blogul personal www.Mazy.ro – Povestiri din realitate, în care am adunat povești despre oamenii pe care i-am întâlnit și locurile care m-au impresionat în călătorii, iar în decembrie 2017 prima mea carte, ”Frământările unui pisoi salvat”. Este o carte de self-help, pentru copii și adulți, ale cărei personaje principale sunt reale: trei pisoi aruncați în gârlă și salvați de părinții mei, trăiesc aventura căutării și acceptării de sine.

VALENCIANA este proiectul născut din întâlnirea pasiunii mele pentru călătorii cu plăcerea de a împărtăși experiențe și cu fascinația pentru universul Valenciei.

În 2014, când am venit pentru prima oară în Spania, am petrecut două luni în diferite orașe: Madrid, Barcelona, Toledo, Sevilla, Cordoba, Malaga, Tarifa, Cadiz. Valencia nu am cunoscut-o, dar în țară m-am întors cu dorința de a învăța limba spaniolă. Percepusem Spania ca pe o țară foarte diversă, cu oameni sociabili și volubili, astfel că mi-am dorit mult să revin, să colind și să scriu.

M-am înscris la cursurile Institutului Cervantes din București, unde am absolvit primul nivel, apoi am continuat lecțiile de limbă în particular, cu Luiz, un profesor nativ. Inițial, intenția mea era să revin și să mă stabilesc în Andaluzia însă Luiz însă, mi-a sugerat Valencia. Argumentul că este al treilea oraș mare al țării, iar posibilitățile și ofertele de orice natură sunt mult mai mari aici, m-a convins. I-am urmat sfatul și în iulie 2016 am debarcat pe coasta Mediteranei.

În vara lui 2017 am întrerupt șederea mea în Valencia pentru a reveni în România, în vederea lansării și promovării cărții mele. Am revenit în Valencia în toamna lui 2018, de când trăiesc permanent.

În calitate de fondator și autor al blogului Valenciana.ro, îmi propun să transmit o imagine realistă și fidelă a universului Valenciei, din perspectiva mea, ca român stabilit aici. Scopul meu este să atrag și inspir cât mai mulți călători români să trăiască experiențe în acest minunat oraș.